​Τα πλούσια παιδιά της Τεχεράνης (richkidsoftehran) θεωρείται η πιο νέα δυναμική είσοδος στον Instagram όπου από την πρώτη της εμφάνιση εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου έχει αποκτήσει τουλάχιστον 40.000 φίλους.

Ζηλεύοντας τη δόξα των κακομαθημένων πλουσιόπαιδων του Instagram μια ομάδα πλουσιόπαιδων από την Τεχεράνη, δημιούργησαν το δικό τους λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Τι κάνουν εκεί; Δημοσιεύουν φωτογραφίες από την πολυτελή ζωή τους και προκαλούν.

Αν και είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η νεολαία της Τεχεράνης αλλά και του Ιράν γενικότερα έχει ξεκινήσει τη δική της μικρή επανάσταση η οποία όμως επεκτείνεται ποτέ η νέα αυτή γενιά δεν έχει τολμήσει να κάνει επίδειξη της «αυτοτέλειάς» της στο διαδίκτυο.

«Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πατέρες που δεν τους αγγίζει κανείς», τονίζει σύμβουλος της πληροφορικής από την Τεχεράνη μιλώντας στους London Times.

«Φυσικά, όπως και για οτιδήποτε άλλο στο Ιράν, υπάρχει πάντα τρόπος για να κάνει κανείς ότι θέλει», ανέφερε ο Αιγύπτιος αναλυτής Χόλι Δαγρές στο ιστότοπο Al-Monitor και πρόσθεσε: «Και όπως γίνεται σαφές από αυτό το λογαριασμό στο Ιnstagram, η ελιτίστικη νεολαία του Ιράν δεν ενδιαφέρεται για το τι λένε οι νόμοι. Απλώς συνεχίζουν να είναι κακομαθημένα, πλούσια και να κάνουν πάρτι όλη νύχτα».

«Αγαπάμε την Τεχεράνη. Δεν προσπαθούμε να αναδείξουμε τις διαφορές μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Προσπαθούμε να δεί��ουμε απλώς πόσο όμορφη είναι η Τεχεράνη και οι άνθρωποί της. Η Μέση Ανατολή όταν προβάλλεται από την τηλεόραση, προβάλλεται πάντα με αρνητικό τρόπο. Εμείς θέλαμε να δείξουμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα. Αυτή η σελίδα δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική και δεν έχει καμία κακή πρόθεση. Μερικοί από αυτούς που εμφανίζονται στις φωτογραφίες δεν ζουν καν στον Ιράν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ένας εκ των δημιουργών της εν λόγω ομάδας στο Instagram.

IRAN1.jpg
IRAN2.jpg

IRAN4.jpg

plousiopaida-texeranis-40.jpg

IRAN8.jpg


IRAN5.jpg
IRAN7.jpg

plousiopaida-texeranis-21.jpg