​Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνουν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων διαδηλωτών στην Τουρκία κατά της κατάληψης της κουρδικής πόλης Κομπανί της Συρίας.

Οι πιο μαζικές διαδηλώσεις εκδηλώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Παρόμοιο ήταν και το σκηνικό στην πρωτεύουσα, Άγκυρα.

Οι πιο βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν, ωστόσο στην επαρχία Βάρτο της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Στις συγκρούσεις με την αστυνομία έχασε τη ζωή του ένας 25χρονος διαδηλωτής και τραυματίστηκε άλλος ένας.

Συγκρούσεις με τραυματίες ξέσπασαν και στην επαρχία Χακιάρι.

Την ίδια ώρα, η υπό τις ΗΠΑ - διεθνής συμμαχία πραγματοποίησε νέα αεροπορικά χτυπήματα για να αναχαιτίσει τους αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι επιτίθενται στην κουρδική πόλη της βόρειας Συρίας Κομπανί.

Σύμφωνα με το δίκτυο BBC, τρεις επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών και οκτώ συνολικά την Τρίτη, σε υποστήριξη των Κούρδων της Συρίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο, είχε τονίσει νωρίτερα ότι τα πλήγματα από αέρος δεν είναι αρκετά και πως το Κομπανί «θα πέσει πολύ σύντομα στα χέρια των τζιχαντιστών».

Τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη για την Κομπανί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ενώ 160.000 άμαχοι, κυρίως Κούρδοι της Συρίας, έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Εάν το Ισλαμικό Κράτος καταλάβει την Κομπανί, οι τζιχαντιστές θα ελέγχουν μία συνεχόμενη λωρίδα εδάφους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.