​Ένα τρομακτικό σενάριο διαδίδεται από τους ειδικούς τις τελευταίες ώρες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τον ιό Έμπολα, ο οποίος έχει σκορπίσει τον θάνατο στη Δυτική Αφρική σε πάνω από 2.500 ανθρώπους!

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΗΕ, Άντονι Μπάνμπουρι, ο Έμπολα μπορεί να μεταλλαχθεί και το νέο στέλεχος θα μπορεί να μεταδίδεται από αέρος.

Όπως αναφέρει η Telegraph, στην οποία έκανε δηλώσεις ο Μπάνμπουρι, τα μέλη ιατρικών δομών εργάζονται σκληρά ώστε να αποτρέψουν την δραματική εξάπλωση του ιού, σε περίπτωση που μεταλλαχθεί και η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου.

«Όσο περισσότερο μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και “φιλοξενείται” στο χωνευτήρι της Δυτικής Αφρικής, υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες πιθανότητες να μεταλλαχθεί», δήλωσε ο ειδικός και πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα «εφιαλτικό σενάριο», το οποίο δεν είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί, αλλά δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει.

Ο Μπάνμπουρι παραδέχθηκε πως η διεθνής κοινότητα άργησε να αντιμετωπίσει την επιδημία, αλλά τόνισε πως «ποτέ δεν είναι αργά» και πως οι γιατροί πρέπει να «χτυπήσουν τον Έμπολα σκληρά» ώστε να χαλιναγωγήσουν τη θανατηφόρα ασθένεια.