​Ένα μαρτύριο έζησε ένας 5χρονος από την Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος από λάθος φάρμακο κόντεψε να πεθάνει… ενώ είδε το δέρμα του να λιώνει!

Όλα ξεκίνησαν την πρώτη μέρα που ο μικρός Έλις Ντρέιτον, πήγε στο σχολείο. Εκεί έπαθε μια επιληπτική κρίση και ο γιατρός του έδωσε φαρμακευτική αγωγή, ενώ του συνέστησε να μείνει σπίτι για λίγες μέρες. Τότε ήταν που ξεκίνησε ο γολγοθάς του… Ξαφνικά, το δέρμα του κοκκίνισε, γέμισε φουσκάλες και εκείνος άρχισε να υποφέρει από πόνους σε όλο του το κορμί! Η μητέρα του, Κάλεϊ, ανησύχησε και τον πήγε και πάλι στον γιατρό, ο οποίος τους έστειλε πάλι στο σπίτι, καθησυχάζοντας την και λέγοντας ότι δεν είναι τίποτα.

1412063632074_wps_26_Pic_By_HotSpot_Media_BOY_.jpg
«Η κατάσταση του ήταν τόσο άσχημη που δεν μπορούσα να τον αγκαλιάσω γιατί έπεφταν κομμάτια από το δέρμα του. Το δέρμα του παιδιού είχε γεμίσει φουσκάλες ενώ όλο το σώμα του είχε κοκκινίσει» είπε η μητέρα του με δάκρυα στα μάτια.

1412064121081_wps_47_Pic_By_Paul_Underhill_Hot.jpg
Η γυναίκα η οποία έβλεπε τον γιο της να σπαράζει από τους φρικτούς πόνους, αποφάσισε να ζητήσει και δεύτερη γνώμη γιατρού. Για αυτό το λόγο, πήγε στο νοσοκομείο και ο μικρός έκανε εισαγωγή καθώς διαγνώσθηκε ότι είχε μία αλλεργική αντίδραση. Ωστόσο, αντί η κατάσταση του να καλυτερεύει, ο 5χρονος μέρα με την μέρα χειροτέρευε, το στόμα και ο λαιμός του γέμισαν φουσκάλες ενώ σιγά σιγά έφευγε το… δέρμα από το πρόσωπο του, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες.

1412064121086_wps_48_Pic_By_HotSpot_Media_BOY_.jpg
Οι γιατροί αποφάσισαν να του δώσουν μορφίνη ώστε να μπορεί τουλάχιστον να αντέχει τους πόνους. Ο μικρούλης δεν μπορούσε να φάει και να κουνηθεί ενώ δεν επιτρεπόταν να τον αγγίζουν. Διαπίστωσαν, επίσης, πως το παιδί είχε πάθει αλλεργικό σοκ το οποίο οδήγησε στην εμφάνιση μιας σπάνιας νόσου και προειδοποίησαν τους γονείς ότι κατά πάσα πιθανότητα το παιδί τους θα… πεθάνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα!

1412064672747_Image_galleryImage_Pic_By_HotSpot_Media_BOY_.JPG
«Ήμασταν καταρρακωμένοι. Ο Έλις μας ρωτούσε συνεχώς γιατί πονούσε τόσο πολύ. Η μορφίνη τον είχε επηρεάσει και δεν καταλάβαινε τι συνέβαινε. Δε μπορούσα να τον αγκαλιάσω επειδή το δέρμα του, έμενε στα χέρια μου. Μου ράγιζε την καρδιά που τον έβλεπα να φοβάται τόσο πολύ αλλά έπρεπε να σταθώ δυνατή δίπλα του για να του δίνω κουράγιο. Φοβήθηκα ότι θα τον έχανα για πάντα» συνέχισε η μητέρα του.

1412064334374_wps_53_Pic_By_Paul_Underhill_Hot.jpg
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, οι γιατροί είχαν βάλει ένα σωλήνα σίτισης στο παιδάκι ενώ του έβαζαν συνεχώς σταγόνες στα μάτια και το στόμα για να μην τυφλωθεί και να μην χάσει τα χείλη του, που ξεραίνονταν. Μάλιστα, για να μην προκληθούν μόνιμες βλάβες στο δέρμα του, οι γιατροί του άλλαζαν ρούχα κάθε δύο ώρες.

1412064663421_wps_57_Pic_By_HotSpot_Media_BOY_.jpg

Τελικά, ο εφιάλτης του τελείωσε μετά από συνολικά τρεις εβδομάδες. Οι γιατροί κατάφεραν να τον σώσουν μετά από έναν μεγάλο και συνεχή αγώνα. «Μπορέσαμε επιτέλους να τον αγκαλιάσουμε και ήταν το καλύτερο συναίσθημα της ζωής μας. Φθάσαμε τόσο κοντά στον θάνατο και ποτέ μου δεν θέλω να φύγει από την οικογένεια μας. Αναρρώνει ακόμα αλλά ξέρουμε πως τα χειρότερα έχουν περάσει» καταλήγει η γυναίκα.

allergiko-sok1-570-432x600.jpg
Ο μικρούλης, πλέον επέστρεψε στη φυσιολογική ζωή του, ενώ ξεκίνησε πάλι το σχολείο. Μετά από καιρό, ξαναβρήκε το χαμόγελο του ενώ δεν έχει σταματήσει να αγκαλιάζει τους γονείς του!

allergiko-sok2-570-595x600.jpg