​Ένα νέο βίντεο των τζιχαντιστών βγήκε στη δημοσιότητα, στο οποίο γίνεται κριτική για την στρατιωτική στρατηγική του Ομπάμα εναντίον τους στο συριακό έδαφος!

Στο βίντεο ο Βρετανός όμηρος του Ισλαμικού Χαλιφάτου, Τζον Κάντλι, μιλά στην κάμερα χαρακτηρίζοντας «απογοητευτικά προβλέψιμη την στρατιωτική στρατηγική του Ομπάμα».

Ο όμηρος, ο οποίος φορά την πορτοκαλί ολόσωμη φόρμα, στην καταναγκαστική του ομιλία, επιτίθεται στα σχέδια της Δύσης να χρησιμοποιήσει τα ιρακινά στρατεύματα και αντάρτες της Συρίας για την καταπολέμηση της Isis και αναφέρει πως θα χρειαστούν μήνες για να οργανωθεί ο ιρακινός στρατός, ενώ περιγράφει τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ως «απείθαρχη, διεφθαρμένη και σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματική μαχητική δύναμη».

Ο φωτογράφος- δημοσιογράφος, o οποίος εμφανίζεται για τρίτη φορά σε βίντεο των τζιχαντιστών κάνει αναφορά στην ηγεσία των ΗΠΑ όσον αφορά στις αεροπορικές επιδρομές, λέγοντας: «Η αεροπορική ισχύς είναι καλή στο να πετυχαίνει συγκεκριμένους στόχους, αλλά αυτό δεν βοηθά στην κατάκτηση εδάφους».
Ακόμη, μιλά για τους νεκρούς των επιθέσεων λέγοντας: « η ομάδας Isis δεν έχει επιτεθεί σε αθώους και δεν έχει σκοτώσει γυναίκες και τα παιδιά σε Μοσούλη και Σινχάρ κι αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός».
Τέλος, ο ίδιος περιγράφει την πρόσφατη ομιλία του Ομπάμα για τις επιθέσεις «απογοητευτικά προβλέψιμη», ο οποίος ονομάζει τους Αμερικανούς ως «καλούς», που το μόνο που θέλουν είναι να σώσουν τον κόσμο. Το βίντεο κλείνει με το μήνυμα: «η Isis ανυπομονεί να συναντήσει τον υπό κατασκευή στρατό του Ομπάμα».