​Σε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο 33χρονος Πίτερ Ναν επειδή προσέβαλε και απείλησε με βιασμό μια βρετανίδα βουλευτή μέσω του Twitter!

Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου, αποτελεί μια σημαντική αρχή για το διαδικτυακό bullying.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πίτερ Ναν, έστελνε μηνύματα μέσω του δημοφιλούς social media στην βουλευτή των Εργατικών Στέλα Κρίσι, την απειλούσε με βιασμό και την αποκαλούσε υποτιμητικά «κακιά μάγισσα».

bouleytis_apeili_viasmo_twitter.jpg
Οι απειλές άρχισαν όταν η Κρίσι ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την φεμινίστρια Κάρολαϊν Κριάντο-Πέρες, η οποία πραγματοποιεί εκστρατεία για να απεικονίζεται το πορτρέτο της βρετανίδας συγγραφέα, Τζέιν Όστιν, στο νέο νόμισμα των 10 λιρών.

Η Κριάντο-Πέρες έχει δεχθεί και στο παρελθόν απειλές μέσω Twitter, για της οποίες ένας άνδρας και μία γυναίκα, καταδικάστηκαν τον Ιανουάριο σε οκτώ και δώδεκα εβδομάδες φυλάκιση αντίστοιχα.

Το συμβάν έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο Twitter με περισσότερους από 100.000 ανθρώπους να έχουν υπογράψει μια διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν από τον ιστότοπο να δημιουργήσει ένα σύνδεσμο μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να καταγγέλλουν ανάλογα περιστατικά παρενόχλησης.

Ο γενικός διευθυντής του Twitter Βρετανίας ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από τις δύο γυναίκες.

«Η καταδίκη σήμερα του Πίτερ Ναν είναι ένα βήμα προς τα εμπρός στην αναγνώριση της αγωνίας και του φόβου που μπορεί να προκαλέσει η διαδικτυακή παρενόχληση», σχολίασε η Στέλα Κρίσι.