Μία από τις 200 και πλέον μαθήτριες οι οποίες είχα�� απαχθεί τον Απρίλιο στη Νιγηρία από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ το έσκασε όπως γράφει η Guardian σε δημοσίευμά της.

Πρόκειται για μία 20χρονη από τη Νιγηρία η οποία εντοπίστηκε στα προάστια του Χονγκ, σε μια συνοικία στο Adamawa. Περιπλανιόταν για τέσσερις ολόκληρες μέρες όπως είπε ένας κάτοικος. Η νεαρή νοσηλεύεται και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή της είναι σταθερή.

Σύμφωνα με πηγές, η κοπέλα δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσει αν όντως το έσκασε ή αν την άφησαν ελεύθερη επειδή τους είχε γίνει βάρος...

Υπενθυμίζεται ότι οι μαχητές της Μπόκο Χαράμ είχαν απαγάγει τα κορίτσια από περιοχή κοντά στα σύνορα του Καμερούν, ενώ η απαγωγή είχε δημιουργήσει κύμα οργής κατά των φονταμενταλιστών στη Δύση και στην Αφρική.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, είναι νεκρός, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε ή πού σκοτώθηκε.

Ο θάνατος του Σεκάου έχει ανακοινωθεί ήδη δύο φορές από το 2009 από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας, όμως ποτέ από τον στρατό.

Ένας επικεφαλής των ισλαμιστών «που ενεργούσε ή ισχυριζόταν στα βίντεο ότι είναι ο θανών Αμπουμπακάρ Σεκάου, η εκκεντρική προσωπικότητα γνωστή ως επικεφαλής της οργάνωσης» Μπόκο Χαράμ, σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τον νιγηριανό στρατό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Κρις Ολοκολάντε.

Ο Ολουκολάντε δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις για τον θάνατο του Σεκάου, επισημαίνοντας όμως ότι το όνομά του έχει γίνει εμβληματικό για τη Μπόκο Χαράμ.