​«Εντυπωσιακό» χαρακτήρισε η Άγκελα Μέρκελ το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της γαλλικής κυβέρνησης στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γάλλο πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

«Ο Μανουέλ Βαλς παρουσίασε τη μεταρρυθμιστική ατζέντα του και πιστεύω πως η Γαλλία θα λάβει έναν εντυπωσιακό αριθμό μέτρων» δήλωσε η Μέρκελ χαρακτηριστικά.

«Βλέπω αυτές τις μεγάλες προσπάθειες και η αξιολόγησή τους έγκειται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» συνέχισε η καγκελάριος.

Από την πλευρά του ο Μανουέλ Βαλς τόνισε πως σκοπός του ταξιδιού του είναι να «πείσει�� τη Γερμανία ότι η γαλλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει προσηλωμένη στον δρόμο της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει. «Η Γαλλία θα ανταποκριθεί σε κάθε περίπτωση απέναντι στις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς, υπογραμμίζοντας ότι «η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων θα είναι προς όφελος της Γαλλίας».

Ο Βαλς μετέβη στο Βερολίνο για να παρουσιάσει στην Άνγκελα Μέρκελ τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησής του και για να ζητήσει από την πρώτη οικονομία της Ευρώπης να προχωρήσει σε επενδύσεις ώστε να ανακάμψει η οικονομία της περιφέρειας.

Η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν πως υπάρχουν «πολλές δυνατότητες να δημιουργηθεί ανάπτυξη χωρίς επιπλέον χρήματα».