​Συνελήφθησαν στην Ιορδανία έντεκα τζιχαντιστές, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εντός της επικράτειας της, με απώτερο στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα.

«Έντεκα μέλη της Daesh (στα αραβικά το ακρωνύμιο για το ισλαμικό κράτος) συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο βασίλειο σε ζωτικής σημασίας θεσμούς για την εξάπλωση της αναρχίας στη χώρα», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Ιορδανία είναι μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στη συμμαχία που ξεκίνησε υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τους τζιχαντιστές.

Η προ��λαση των εξτρεμιστών μαχητών του Ισλαμικού Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στην Ιορδανία, καθώς η χώρα υποδέχεται σημαντικό αριθμό εξαθλιωμένων προσφύγων από τη Συρία, αλλά είναι κα έδρα ενεργών τοπικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας στη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε «την υποστήριξή του στη διεθνή κινητοποίηση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και ριζοσπαστικών ομάδων».