​Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, καθώς λίγες ώρες μετά το «ντου» του 42χρονου Τεξανού Όμαρ Τζέι Γκονζάλες στον Λευκό Οίκο και ένας δεύτερος άνδρας προσπάθησε να εισβάλλει στον προεδρικό Μέγαρο.

Αν και ο δεύτερος ύποπτος δεν πέρασε στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, προσέγγισε με το αυτοκίνητό του την περίφραξη. Στην συνέχεια παρά τις εντολές τον αστυνομικών να απομακρυνθεί από την περιοχή, εκείνος παρέμεινε στο σημείο, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Την ίδια στιγμή, στην δημοσιότητα δόθηκε ΒΙΝΤΕΟ που καταγράφει την προσπάθεια του 42χρονου Τεξανού να μπει στα άδυτα της οικογένειας… Ομπάμα.

Αν και αρχικά, εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε πως ο Όμαρ Τζέι ήταν άοπλος, μία ημέρα αργότερα, οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως ο άνδρας έφερε μαχαίρι με λάμα 9 εκατοστών.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι είναι βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ενώ λέγεται πως ήθελε να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα γιατί όπως φέρεται να είπε «ήταν ανήσυχος με το γενικότερο κλίμα στις ΗΠΑ και έπρεπε να επικοινων��σει με τον πρόεδρο ώστε να μιλήσει στον κόσμο».

1411299686000-AP711282128831.jpg

Μετά το περιστατικό που αποκάλυψε κενά στο θέμα ασφαλείας του προέδρου, οι μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως έχουν πολλαπλασιαστεί τα μέτρα κατά μήκος της κεντρικής οδικής αρτηρίας μπροστά από το Λευκό Οίκο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα τα αποτελέσματά της οποίας θα πρέπει να υποβληθούν στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ