​Έκκληση στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, να απελευθερώσουν τον σύζυγό της που κρατείται όμηρος, απηύθηνε η σύζυγος του Βρετανού Άλαν Χένινγκ. Η γυναίκα του πρώην ταξιτζή Μπάρμπαρα Χένινγκ, υποστηρίζει ότι ο άντρας της είναι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που πήγε στη Συρία απλά για να βοηθήσει κόσμο που έχει ανάγκη και δεν κατανοεί με ποιό τρόπο ο θάνατός του θα μπορούσε να υπηρετήσει οποιαδήποτε υπόθεση.

Ο 47χρονος Άλαν, πατέρας δύο παιδιών ο οποίος είχε δηλώσει εθελοντής για να γίνει οδηγός σε αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας για λογαριασμό μιας μουσουλμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης, απήχθη τον περασμένο Δεκέμβριο από το Ισλαμικό Κράτος και όπως αναλυτικά γράψαμε την περασμένη εβδομάδα στο star.gr, η τζιχαντιστική οργάνωση απείλησε με σχετικό βίντεο ότι θα τον σκοτώσει, προκαλώντας συναγερμό ��τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

160914002627_7885.jpg

Σε μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, η σύζυγός του Μπάρμπαρα Χένινγκ παρακαλεί τους απαγωγείς να ψάξουν «μέσα στην καρδιά τους» και να απελευθερώσουν τον σύζυγό της, εκτιμώντας τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στη Συρία.

«Τη στιγμή της απαγωγής του, οδηγούσε ένα ασθενοφόρο γεμάτο με τρόφιμα και νερό για να τα παραδώσει σε οποιονδήποτε βρισκόταν σε ανάγκη (...) Ήταν μια πράξη καθαρής ευσπλαχνίας», διαβεβαιώνει η Χένινγκ.