Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μιας μάνας από τη Σκωτία όπου εξομολογείται πως ο 15χρονος γιος της ήταν θύμα παρενόχλησης επί σειρά ετών και γι’ αυτό έβαλε τέλος στη ζωή του.

ecole1.jpg
Στις 28 Μαρτίου, ο 15χρονος έκανε μια απόπειρα αυτοκτονίας. Μετά από τέσσερις ημέρες σε κώμα, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

Πριν αυτοκτονήσει, ο Σίμον άφησε ένα γράμμα αποχαιρετώντας τη μητέρα του Ζυλί Μπρουκς. Εκείνη με δάκρυα στα μάτια, το διαβάζει:

«Λέγαμε συχνά ότι «δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα» αλλά, μαμά, δεν αντέχω άλλο να αγωνίζομαι».

Από τα πρώτα χρόνια του στο σχολείο ο Σίμον ήταν θύμα παρενόχλησης γιατί ήταν κοκκινομάλλης!

«Δεν είχε προφίλ θύματος. Απαντούσε, δεν ήθελε να δείξει φοβισμένος από την παρενόχληση αλλά το πρόβλημα συνεχιζόταν», λέει η μητέρα του.

ecole2.jpg
«Και μετά από χρόνια κοροϊδίας, απειλών και χτυπημάτων, κατάφεραν να τον κάνουν να σπάσει».

Η μητέρα γνωρίζει ποιοί παρενοχλούσαν το γιό της, ορισμένοι μάλιστα ήρθαν να την συλλυπηθούν μετά τον θάνατο του Σίμον.

«Μπορώ να τους συγχω��ήσω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθούν για τις πράξεις τους» λέει.

Αυτή η μητέρα τριών παιδιών κατηγορεί κυρίως το σχολικό σύστημα, το οποίο δεν αντέδρασε στα γεγονότα. «Μια κλωτσιά ή μια γροθιά στο διάδρομο πρέπει να τιμωρείται. Αν ξαναγίνει, πρέπει να ειδοποιούνται οι γονείς και αν επαναληφθεί τότε ο μαθητής πρέπει να διώχνεται από το σχολείο» δηλώνει.

ecole3.jpg
Η ίδια λυπάται που δεν βρήκε το κουράγιο να του αλλάξει σχολείο ή να του κάνει μαθήματα στο σπίτι. Μετά την απώλεια του γιού της, η Ζυλί ίδρυσε την οργάνωση Simon Brooks Sunshine για να προωθήσει την πρόληψη σε παρόμοια φαινόμε��α.

«Αν μπορώ να δώσω μια συμβουλή στους γονείς είναι η ακόλουθη: μην αφήνετε ποτέ τις αρχές να σας λένε τι είναι καλύτερο για το παιδί σας!».