​«Δεν μπορεί να υπάρξει ρεαλιστική λύση στην ουκρανική κρίση εάν η Ρωσία συνεχίζει να στέλνει τεθωρακισμένα και στρατιώτες δήθεν ως αυτονομιστές» διεμήνυσε στη Μόσχα από το Ταλίν ο Μπαράκ Ομπάμα εν μέσω των αναφορών για «συνεννόηση» με το Κίεβο.

Στη συνέχεια τόνισε ότι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη πρέπει να συνεισφέρουν στον βαθμό που τους αναλογεί στις αμυντικές δαπάνες, ώστε να ενισχυθεί η συμμαχία. Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει ήδη τη στρατιωτική τους δραστηριότητα στην περιοχή της Βαλτικής.

1409738434072_wps_23_President_Toomas_Hendrik_.jpg
Αναφερόμενος στον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από τζιχαντιστές, που σόκαρε την παγκόσμια κοινότητα, ο Ομπάμα τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν θα αφεθούν στους εκφοβισμούς του Ισλαμικού Κράτους και ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη σε αυτή την «φοβερή πράξη βίας και βαρβαρότητας». Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι το Ισλαμικό Κράτος «να μην αποτελεί πλέον απειλή» για κανέναν.

«Όσοι κάνουν το λάθος να βλάπτουν τους Αμερικάνους θα μάθουν ότι εμείς δεν θα ξεχάσουμε, ότι οι δυνατότητές μας είναι μεγάλες και ότι θα αποδοθεί Δικαιοσύνη» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

1409732462310_wps_14_U_S_President_Barack_Obam.jpg

1409732447621_wps_13_Estonian_pupils_wave_US_f.jpg