Μια απίστευτη ιστορία εκτυλίσσεται στην Βρετανία… Οι γονείς ενός πεντάχρονου αγοριού που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο τον «άρπαξαν» -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- από το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον όπου νοσηλευόταν!

Η ζωή του μικρού Άσια κινδυνεύει αν δεν λάβει τη θεραπεία του μέσα σε 24 ώρες και για αυτό το λόγο η Ιντερπόλ έχει σημάνει διεθνή συναγερμό στις 190 χώρες μέλη της.

Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, οι γονείς του 5χρονου Άσια, ο 51χρονος Μπρετ Κινγκ και η 45χρονη Ναγκεμέχ Κινγκ, οι οποίοι είναι μάρτυρες του Ιεχωβά, αφού απήγαγαν τον γιο τους επιβιβάστηκαν με τα έξι αδέλφια του σε ένα φέρι και έφτασαν στο Χερβούργο.

«Είναι ζωτικής σημασίας να βρούμε τον Άσια σήμερα» δήλωσε ο Κρις Σεντ εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το αγοράκι βρίσκεται καθηλωμένο σε αναπηρικό αμαξίδιο και δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Εξαρτάται από έναν γαστρικό «καθετήρα» μέσω του οποίου λαμβάνει «την κατάλληλη ιατρική θεραπεία», η μπαταρία του οποίου όμως «θα αδειάσει μέσα στην ημέρα».

Από την πλευρά του το νοσοκομείο διευκρίνισε ότι το παιδί έλαβε άδεια να βγει από το δωμάτιό του υπό την εποπτεία των γονιών του. Το προσωπικό που ανησύχησε από τη μακρά απουσία του τελικά σήμανε συναγερμό.

«Το μήνυμά μας είναι: “Παρακαλούμε μεταφέρετε τον Άσια αμέσως στο κοντινότερο νοσοκομείο (…) Κατανοούμε ότι αυτή είναι μια φριχτή περίοδος για εσάς, όμως το πιο σημαντικό είναι ο Άσια να λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Ας εργαστούμε μαζί για να του την προσφέρουμε”», υπογράμμισε ο Σεντ.