​Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές αρχές, οι οποίες πιστεύουν ότι βρίσκονται στα ίχνη του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε μπροστά στην κάμερα τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ και είχε προκαλέσει παγκόσμιο σοκ!

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, πιθανολογείται ότι ο «Τζον» είναι ο βρετανός ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, ενώ οι άλλοι δύο ύποπτοι, επίσης γνωστοί για τη δράση τους τζιχαντιστές, φέρονται να είναι ο Abu Abdullah al-Britani και ο Abu Hussein al-Britani, γνωστοί ως «The Beatles».

LIPFE6B3.jpg
Ο νεαρός ράπερ μεγάλωσε με τη μητέρα του στο ανατολικό Λονδίνο σε μία πολυτελή κατοικία, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, όπως επισημαίνει βρετανικό δημοσίευμα.

Όσο μεγάλωνε εξέφραζε σκληροπυρηνικές πεποιθήσεις έπειτα από τη βρετανική συμμετοχή στον πόλεμο του Ιράκ και το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με ιμάμηδες και στη συνέχεια να εγκαταλείψει το Λονδίνο για τη Συρία, όπου λέγεται ότι εντάχθηκε στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, προ ημερών είχε ανεβάσει μία φωτογραφία του στο twitter που τον απεικόνιζε να κρατά ένα κεφάλι άνδρα.

QZEGG5I1.jpg
Μάλιστα οι έρευνες των μυστικών υπηρεσιών σχετικά με το σωματότυπο αλλά και την προφορά του εκτελεστή, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Βρετανός τζιχαντιστής που αποκεφάλισε τον Αμερικανό δημοσιογράφο, είναι ο Λονδρέζος ράπερ.

untitled.png
Ακόμα ένας πρώην όμηρος ο οποίος γνώρισε τον «Τζον» κατά τη διάρκεια της ομηρείας του, δήλωσε ότι ο τελευταίος είναι ένας α��ό τους τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την κράτηση ξένων ομήρων στη βόρεια συριακή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο πρώην όμηρος, είπε ακόμα ότι ο «Τζον» είναι καλλιεργημένος, μορφωμένος και αφοσιωμένος στις αρχές της πίστης του Ισλάμ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, σε τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές είχαν αναθέσει οι ισλαμιστές να φρουρούν τους ξένους κρατούμενους.

«Φαίνεται ότι σ' αυτούς τους τρεις είχαν δώσει παρατσούκλια από τους Beatles: ήταν ο Τζον, ο Πολ και ο Ρίνγκο. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ήταν πολύ βίαιοι απέναντι στους ομήρους».

Την ίδια στιγμή, ο «εγκέφαλος» της διαδικτυακής προπαγάνδας, Abu Abdullah al-Britani πιθανολογείται πως είναι ο δολοφόνος του Αμερικανού ρεπόρτερ.

1408753518428_Image_galleryImage_Junaid_Hussain_jpg.jpg1408753545620_Image_galleryImage_junaid_hussain_twitter_pr.jpg
Τέλος σε δημοσίευμα του «Guardian» αναφέρεται ότι ο «Τζον» ήταν ο βασικός διαπραγματευτής για την απελευθέρωση 11 ξένων ομήρων, οι οποίοι παραδόθηκαν τελικά στις τουρκικές Αρχές από τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια γύρισαν στις πατρίδες τους.