​Έσπασε ξαν�� η εκεχειρία στην Γάζα με το Ισραήλ να εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις στα βόρεια της Λωρίδας, έχοντας δεχτεί επίθεση με τρεις ρουκέτες από περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή στους διαπραγματευτές να αποχωρήσουν από τις συνομιλίες που διεξάγονταν στο Κάιρο για την επίτευξη μιας συμφωνίας μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Δυστυχώς ένα κοριτσάκι δύο ετών και μία γυναίκα είναι οι πρώτοι νεκροί από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας, ο στρατός έβαλε στο στόχαστρο μια περιοχή στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Την ίδια ώρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκατέλειψαν περιοχές στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, καθώς φοβούνται μια επανάληψη των ισραηλινών επιδρομών.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε εκατοντάδες κατοίκους της Γάζας φορτωμένους με σακίδια και στρώματα να φεύγουν από την Σετζάγια προκειμένου να βρουν καταφύγιο στα σχολεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που έχουν μετατραπεί σε κέντρα υποδοχής των εκτοπισμένων.

Η Σετζάγια, ένα προάστιο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας, βρίσκεται δίπλα στην ισραηλινή μεθόριο και είχε καταστραφεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αυτόπτες μάρτυρες είδαν χιλιάδες άλλους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείπουν τους τομείς του Ζεϊτούν και Σάαφ, αφο�� άκουσαν αλλεπάλληλες εκρήξεις.