​Για μια ακόμη νύχτα οι δρόμοι του Φέργκιουσον στο Μισούρι των Ηνωμένων Πολιτειών μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης αφού οι διαμαρτυρίες για τον θάνατο του αφροαμερικανού νεαρού Μάικλ Μπράουν από λευκό αστυνομικό συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα.

Οι αμερικανοί αστυνομικοί στο Φέργκιουσον ρίχνουν βροχή δακρυγόνων εναντίον των δεκάδων διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για το θάνατο του 18χρονου.

Ο κυβερνήτης του Μισούρι διέταξε την Εθνοφρουρά να επέμβει για να βοηθήσει στην αποκατασταση της τάξης.

Οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι είναι ειρηνικοί και οι αστυνομικοί ασκούν αχρείαστη βία εναντίον τους.

Ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν που ήταν άοπλος έπεσε νεκρός στις 9 Αυγούστου από τα πυρά του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον, ένα περιστατικό που αναβιώνει το φάντασμα του ρατσισμού στις ΗΠΑ σε μια μικρή πόλη, όπου ο πληθυσμός της είναι Αφροαμερικανοί και η αστυνομία και η ηγεσία της είναι λευκοί στην πλειοψηφία τους.

Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα το βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας και δείχνει το θύμα να κλέβει, λίγο πριν πέσει νεκρός από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικού, ένα κουτί με πούρα από μαγαζί εκφοβίζοντας έναν υπάλληλό του.

Συγκλονιστικό είναι όμως και το βίντεο αυτό που μεταδόθηκε από το CNN και δείχνει το θύμα να κείτεται στο δρόμο λίγο μετά τον θάνατό του και δυο αστυνομικούς να τον κοιτάνε. Ο δράστης Ντάρρεν Ουίλσον είναι δεξιά.