Η ρωσική φάλαγγα, αποτελούμενη από 300 περίπου φορτηγά, που κατευθύνεται προς την Ουκρανία, βρισκόταν σήμερα το πρωί στη μεθοριακή περιοχή του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων στη Μόσχα, ενώ τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου στην επαρχία του Ροστόφ δεν θέλησε να διαψεύσε��, αλλά ούτε και να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Η φάλαγγα, που μεταφέρει 1.800 τόνους τροφίμων και φαρμάκων, καθώς και γεννήτριες, βρισκόταν το βράδυ της Τετάρτης στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Βορονέι, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από τα ουκρανικά σύνορα, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και παρέμεινε αποκλεισμένη τη νύκτα, εξαιτίας της διαμάχης ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα σχετικά με τον τρόπο διανομής της βοήθειας στο ουκρανικό έδαφος.

Η Ουκρανία, όπως και πολλές δυτικές χώρες, υποψιάζεται ότι αυτή η φάλαγγα των φορτηγών που αναχώρησε το πρωί της Τρίτης από στρατιωτική βάση στα περίχωρα της Μόσχας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάλυψη για μία ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει χαρακτηρίσει "παράλογο" αυτό το σενάριο.

Το Κίεβο και οι δυτικές χώρες κατηγορούν τη Ρωσία ότι προμηθεύει όπλα στις δυνάμεις των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας από την έναρξη της κρίσης, πράγμα που αρνείται η Μόσχα.

Παραιτήθηκε ο ηγέτης των φιλορώσων

Στο μεταξύ, ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών στην περιοχή του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας α��ακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του επειδή, όπως είπε, έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τα καθήκοντά του. Ο Βαλέρι Μπολότοφ είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ηγεσία των αυτονομιστών που παραιτείται την τελευταία ε��δομάδα.

Μιλώντας στην ρωσική τηλεόραση, ο Μπολότοφ είπε ότι στη θέση του θα αναλάβει καθήκοντα ο υπουργός άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας της Λούγκανσκ», ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ