​Οι τραγωδίες με τις πτώσεις αεροσκαφών δεν έχουν τελειωμό. Την Τετάρτη ιδιωτικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον 49χρονο υποψήφιο για την προεδρία της Βραζιλίας Εντουάρντο Κάμπος συνετρίβη στην πόλη Σάντος της λατινοαμερικανικής χώρας πάνω σε ένα σχολείο, σκοτώνοντας τον Κάμπος και άλλα έξι άτομα.

130814192242_2915.jpg
Αν και αρχικά αστυνομικές πηγές έλεγαν ότι υπάρχουν «σίγουρα» απώλειες χωρίς, όμως, να μπορούν να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, λίγη ώρα αργότερα επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του Κάμπος.

Το στέλεχος του κόμματος του Κάμπος Μαρίνα Σίλβα έγραψε στο twitter ότι είναι σοκαρισμένη από τον θάνατο του Κάμπος, σύμφωνα με το BBC

vrazil.jpg

Νωρίτερα πυροσβέστες έλεγαν πως υπάρχουν δέκα θύματα, δεν διευκρίζαν όμως αν πρόκειται για νεκρούς ή τραυματίες .

brazilia-suntribi-elikopterouj.jpg

Το αεροπλάνο, ένα Cessna 560XL, έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βραζιλιανής πολεμικής αεροπορίας.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν καπνό ο οποίος προέρχεται από το σημείο της συντριβής, σε κατοικημένη περιοχή της Σάντος.

Τριήμερο πένθος στην Βραζιλία

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ κήρυξε τριήμερο πένθος στην χώρα, ενώ ακύρωσε και όλες της τις προεκλογικές δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσε το Κόμμα Εργατών (PT) στο οποίο ανήκει.

Ο 49χρονος πατέρας πέντε παιδιών ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 5ης Οκτωβρίου με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βραζιλίας. Οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν τρίτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πίσω από τη Ρουσέφ και τον Σοσιαλδημοκράτη Έσιο Νέβες. Η απώλεια του Κάμπος ανοίγει το δρόμο στην υποψήφια αντιπρόεδρο Μαρίνα Σίλβα να διεκδικήσει την προεδρία της χώρας για τους σοσιαλιστές