​Το βλέμμα του στην Αίγυπτο έχει στρέψει πλέον ο Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις από το εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Μόσχα θα αυξήσει τις εξαγωγές σίτου στην Αίγυπτου και τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από τη χώρα, ενώ εξετάζεται η προοπτική μιας συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

«Η Αίγυπτος έχει ήδη αυξήσει τις αγροτικές προμήθειες στην αγορά μας κατά 30% και είναι έτοιμη να τις αυξήσει κατά ακόμη 30% στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Η Ρωσία λοιπόν αναμένεται να αυξήσει την εισαγωγή προϊόντων όπως πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδα και πορτοκάλια και να καλύψει το 50% των ελλείψεων από τα προϊόντα αυτά.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο να υπογραφεί συνθήκη ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Τελωνειακή Ένωση Ρωσίας, Λευκορωσία, Καζακστάν, ενώ δεν απέκλεισαν τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης της διακίνησης των εμπορευμάτων της Αιγύπτου στις ακτές της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα κι ενός βιομηχανικού κόμβου της Ρωσίας σε αιγυπτιακό έδαφος.