​Ένα ελικόπτερο που μετέφερε παιδάκια συνετρίβη πριν από λίγο στο ΙΡΑΚ.

Το ελικόπτερο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και πήγε ουσιαστικά να σώσει τα παιδάκια που ζουν υπό άθλιες συνθήκες στο όρος Σιντζάρ, συνετρίβη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος και δύο παιδάκια είναι νεκρά, ενώ υπάρχουν και πολλοί τραυματίες.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο δημοσιογράφοι των Times.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, το ελικόπτερο είχε μόλις ολοκληρώσει τη μεταφορά του υλικού στα μέλη της μειονότητας των Γιαζιντιτών και λίγη ώρα μετά την απογείωσή του συντρίβη.

Τραγική ειρωνεία, οι εικόνες που δείχνουν το όνειρο των παιδιών για να σωθούν λίγα λεπτά πριν την συντριβή του ελικοπτέρου.
Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, στο αεροσκάφος βρίσκονταν περίπου 20 άνθρωποι, εκ των οποίων πολλοί Γιαζιντίτες, αλλά και η Ιρακινή βουλευτής Βιβιάν Ντακίλ, η οποία προ ημερών είχε ξεσπάσει σε κλάματα στο ιρακινό κοινοβούλιο μιλώντας για τη σφαγή των Γιαζιντιτών από τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε.

Σύμφωνα με Ιρακινό υποστράτηγο, το αεροσκάφος ήταν ρωσικής κατασκευής, ενώ δήλωσε πως οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με άλλο ελικόπτερο στην πόλη Ιρμπίλ.

Οι Ιρακινοί αξιωματούχοι έκαναν λόγ�� για «ατύχημα», ωστόσο δήλωσαν πως δεν είναι σαφή ακόμα τα αίτια της συντριβής.