​Μπορεί στην Ελλάδα οι οδηγοί που χρησιμοποιούν την «μεγάλη σκάλα» στα φώτα να μένουν συνήθως ατιμώρητοι και να "τυφλώνουν" τους υπόλοιπους με την δική τους κακή νοοτροπία, προκαλώντας ακόμη και ατυχήματα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο στην Κίνα!

Εκεί, και συγκεκριμένα στην πόλη Σεντζέν, οι αυτοκινητιστές που "τυφλώνουν" τους άλλους οδηγούς με τους προβολείς των οχημάτων τους τιμωρούνται με έναν πολύ περίεργο τρόπο!

Η αστυνομία της περιοχής αναγκάζει τους οδηγούς που χρ��σιμοποιούν χωρίς λόγο τα φώτα πορείας να κάθονται σε ένα σκαμπό, μπροστά από ένα περιπολικό, κοιτώντας τους προβολείς του, για περίπου πέντε λεπτά.

kina.jpg

Στόχος αυτής της ασυνήθιστης τεχνικής, σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, είναι να αποτραπεί η άσκοπη χρήση των φώτων πορείας από τους οδηγούς, κάνοντας τους παραβάτες να συνειδητοποιήσουν πόσο ενοχλητική μπορεί να είναι η πράξη τους.

Εκτός από το … βασανιστήριο με τα φώτα, οι παραβάτες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 γουάν, που αντιστοιχούν σε περίπου 36 ευρώ, ενώ επιπλέον είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μια διάλεξη τ��ς αστυνομίας, σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιπόλαιη χρήση της μεγάλης σκάλας, στα φώτα των αυτοκινήτων.

Αν αυτό εφαρμοστεί στην χώρα μας, δεν θα προλαβαίνει να εισπράττει πρόστιμα η ΕΛ.ΑΣ!