​Την ώρα που στην Ευρώπη έχει σημάνει συναγερμός από το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων από ΗΠΑ και ΕΕ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναζητά τη λύση στην Τουρκία και στη Λατινική Αμερική.

Το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ενημέρωσε την τουρκική κυβέρνηση, καθώς και πρέσβεις χωρών της Λατινικής Αμερικής στη Μόσχα για τις δυνατότητες αύξησης των εισαγωγών φρούτων και λαχανικών από τις χώρες αυτές.

Ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου, είχε τηλεδιάσκεψη με τον αναπληρωτή υφυπουργό του υπουργείου Τροφίμων, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας της Τουρκίας, Νιχάλ Πακντίλ, ενημερώνοντάς τον ότι οι διμερείς ανταλλαγές τροφίμων μπορούν να αυξηθούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, την περασμένη χρονιά, από τη Ρωσία εξήχθησαν προς την Τουρκία προϊόντα ύψους 1,755 εκατ. δολαρίων, ενώ από την Τουρκία εξήχθησαν στην Ρωσία προϊόντα ύψους 1,721 εκατ. δολαρίων.

Η Ρωσία όμως ενδιαφέρεται και για την εισαγωγή ψαριών και θαλασσινών, όπως επίσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων από την Τουρκία.