Φανταζόσασταν ποτέ ότι θα υπήρχε ένα τσιμπούρι (εκτός από την πεθερά σας) που θα σας έκανε να χάσετε την όρεξη για πανσέτες, λουκάνικα και μπιφτέκια;

Και όμως, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των ΗΠΑ υποστηρίζουν πως έχουν ανακαλύψει ένα ζωύφιο, που ανήκει στην οικογένεια των τσιμπουριών, το οποίο είναι ικανό με ένα τσίμπημα να κάνει τους ανθρώπους… χορτοφάγους.

Το τσιμπούρι, που θα ήθελαν να ��ξοντώσουν οι κρεοπώλες όλου του κόσμου, ζει στις νοτιοδυτικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μια ιδιαίτερη εμφάνιση, καθώς φέρει μία λευκή βούλα στην πλάτη του!

Σε αντίθεση με τα γνωστά σε όλους μας μαύρα τσιμπούρια, το συγκεκριμένο δεν μεταδίδει τη νόσο του Lyme, μία βακτηριακή ασθένεια η οποία μπορεί να καταστρέψει το νευρικό σύστημα των ανθρώπων, όμως είναι ικανό να μεταδώσει άλλες ασθένειες, όπως ερλιχίωση, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να αποβεί μοιραία.

Το σάλιο του Lone Star, σύμφωνα με τους ειδικούς, φέρει ένα αντίσωμα το οποίο κάνει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα να αντιδρά στα σάκχαρα που υπάρχουν στο κόκκινο κρέας, με αποτέλεσμα να προκαλεί αλλεργική αντίδραση, που εμφανίζεται με φαγούρα ή κάψιμο.

Σύμφωνα με την αλλεργιολόγο, Έριν Μακιντι, δεν υπάρχει θεραπεία για την συγκεκριμένη αλλεργία. Έτσι το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ασθενής είναι να αντιμετωπίσει την αλλεργική αντίδραση, αποφεύγοντας να φάει κρέας.

«Η καλύτερη θεραπεία είναι να μη σε ξανατσιμπήσει», σημειώνει η Μακιντι.

Πολλά άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν και πλέον τρώνε μόνο χόρτα, λαχανικά και φρούτα για να μην την ξαναπάθουν.

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ