Παγκόσμιο σοκ προκαλεί η καταγγελία του Ιρακινού υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι, ότι οι τζιχανιστές σκότωσαν τουλάχιστον 500 μέλη της ιρακινής μειονότητας των Γεζίντι στη διάρκεια της προέλασής τους στο βόρειο Ιράκ δίχως να διστάσουν να θάψουν ζωντανά κάποια από τα θύματά τους, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Παράλληλα, απήγαγαν περίπου 300 γυναίκες για να τις χρησιμοποιήσουν ως σκλάβες.

moro-irak.jpg

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ προχώρησαν σ��μερα Κυριακή σε τρίτο γύρο αεροπορικών βομβαρδισμών κατά θέσεων των τζιχαντιστών κοντά στην πόλη Σιντζάρ για την υπεράσπιση των προσφύγων της θρησκευτικής μειονότητας Γεζίντι.

BAG01_CNEWS_US_IRAQ_SECURITY_YAZIDIS_KILLINGS.jpg

Νωρίτερα, αεροσκάφη της βρετανικής αεροπορίας προχώρησαν ρίψεις πακέτων τροφίμων και νερού, καθώς και σκηνών, φίλτρων νερού και λαμπτήρων που φορτίζονται μέσω της ηλιακής εν��ργειας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων. Η ανθρωπιστική βοήθεια παραδόθηκε στο Όρος Σιντζάρ, όπου έχουν καταφύγει οι εκτοπισμένοι και βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Εν μέσω της εκρηκτικής κα��άστασης, έφτασε το πρωί της Κυριακής στη Βαγδάτη ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς για συνομιλίες με την ιρακινή ηγεσία σχετικά με την προσπάθεια ανάσχεσης της προέλασης των τζιχαντιστών στα βόρεια της χώρας.