​Σταματά τις πτήσεις της προς το Αρμπίλ, την πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, η αεροπορική εταιρεία Emirates Airline εξαιτίας της αυξημένης ανησυχίας για την ασφάλεια. Αυτό μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ο αερ��μεταφορέας θα συνεχίσει να πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό από το Ντουμπάι στη Βασόρα και τέσσερις φορές την εβδομάδα προς την πρωτεύουσα Βαγδάτη.

Η Etihad Airways που εδρεύει στο Αμπού Ντάμπι διέκοψε όλες τις πτήσεις προς το Αρμπίλ και άλλαξε το δρομολόγιο άλλων πτήσεων προς το Ιράκ.

Για λόγους ασφαλείας, στον ιρακινό εναέριο χώρο δεν πετούν ούτε οι Air France-KLM, η βρετανική Virgin Atlantic και οι γερμανικές Lufthansa και Air Berlin, ενώ η Turkish Airlines πραγματοποιεί μόνο μερικές πτήσεις προς το Αρμπίλ.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) απαγόρευσε χθες στις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στον ιρακινό εναέριο χώρο μετά τους βομβαρδισμούς αμερικανικών μαχητικών σε στόχους τζιχαντιστών, ύστερα από την απόφαση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναλάβουν δράση για να αποφευχθεί "γενοκτονία".