​Βόμβα μεγατόνων έσκασε στη Γαλλία, μετά από την δήλωση του 25χρονου Σουηδού πολιτικού Χραβν Φόρσνε, ότι είναι νόθος γιος του Φρανσουά Μιτεράν και καρπός του παράνομου δεσμού του που διατηρούσε για πολλά χρόνια με Σουηδή δημοσιογράφο.

Ο Φόρσνε, ο οποίος ήταν υποψήφιος με την Κεντροδεξιά στις προσεχείς βουλευτικές και δημοτικές εκλογές, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Kungkbacka – Posten και αποκάλυψε το μεγάλο του μυστικό.

"Θέλω να με κρίνουν γι’ αυτό που είμαι εγώ, όχι για ό,τι ήτα�� ο πατέρας μου. Όμως, έτσι έχουν τα πράγματα. Ο Φρανσουά Μιτεράν ήταν ο μπαμπάς μου", είπε.

Μητέρα του είναι η 66χρονη Κριστίνα Φόρσνε, η οποία επίσης είχε παραδεχθεί ότι διατηρούσε παράνομο δεσμό με τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας από το 1980 έως το 1995, όταν ήταν ανταποκρίτρια της εφημερίδας Aftonbladet στο Παρίσι.

mieran1.jpg

Ο 25χρονος πολιτικός γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1988, όταν ο Μιτεράν ήταν 72 ετών, όμως η μητέρα του δεν είχε αποκαλύψει ποτέ μέχρι τώρα την ταυτότητα του πατέρα του.

Ο Φόρσνε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ξεκαθάρισε ότι δεν προέβη στην πιπεράτη αυτή αποκάλυψη για ν�� γίνει γνωστός στη Γαλλία, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι οι πολίτες της Σουηδίας και η σουηδική πολιτική.

Πάντως στην συνέντευξή του, αποκάλυψε επίσης ότι είχε δει τον πατέρα του πέντε ή έξι φορές σε όλη του τη ζωή.

Ο Φρανσουά Μιτεράν πέθανε το 1996 και είχε αποκτήσει τρεις γιους με τη σύζυγό του Ντανιέλ και μια κόρη, την Μαζαρέν Πενζό, η οποία γεννήθηκε το 1974, από μια άλλη παράνομη σχέση του.