​Μπορεί να ακούγεται απίστευτο είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Στις 3 Αυγούστου στη Ρώμη, ήρθαν στον κόσμο δίδυμα, τα οποία δεν έχουν δύο, αλλά τέσσερις γονείς.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Stampa», τον περασμένο Δεκέμβριο οι γιατροί στο νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι έκαναν ένα τραγικό λάθος κατά τη διάρκεια διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γιατροί μπέρδεψαν τα έμβρυα και στην μήτρα της γυναίκας Α τοποθετήθηκε το έμβρυο που προοριζόταν για την γυναίκα Β και το αντίσ��ροφο.

Δυστυχώς στην περίπτωση της πρώτης γυναίκας η εξωσωματική γονιμοποίηση δεν ήταν επιτυχής, όμως η δεύτερη άρχισε να έχει μια κανονική εγκυμοσύνη και μαζί με τον άνδρα της αποφάσισαν να κρατήσουν τα δίδυμα μωράκια τους.

Τα μωρά γεννήθηκαν πριν από πέντε μέρες και σύμφωνα με τους γιατρούς είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Πρόκειται για ένα αγοράκι, κι ένα κοριτσάκι, τα οποία γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από τη Ρώμη, ενώ οι γονείς τους δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να τους τα πάρει κανείς.

Από την άλλη, οι βιολογικοί γονείς των παιδιών έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητούν να σταματήσει η διαδικασία εγγραφής τους στο ληξιαρχείο της Ρώμης, η οποία όμως ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Πάντως και τα δύο ζευγάρια έχουν ζητήσει αποζημίωση ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το νοσοκομείο, το οποίο και ευθύνεται για το ανήκουστο αυτό λάθος.