​Άκαρπες απέβησαν οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για παράταση της εκεχειρίας, η ισχύς της οποίας έληξε στις 8.00 το πρωί.

Χιλιάδες κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές, ενώ τουλάχιστον πέντε ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του Ισραήλ με τη λήξη της τριήμερης κατάπαυσης του πυρός.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προσγειώθηκαν στο νότιο Ισραήλ τρεις ώρες πριν από την εκπνοή της εκεχειρίας. Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη για την εκτόξευσή τους.

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, δύο αξιωματούχοι του κινήματος της Χαμάς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Χαμάς δεν θα παρατείνει την ισχύ της εκεχειρίας με το Ισραήλ.

«Αρνούμαστε να παρατείνουμε αυτήν την εκεχειρία, είναι η τελική απόφαση, το Ισραήλ δεν έχει προτείνει τίποτε», δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους.

Το Ισραήλ είχε προτείνει το βράδυ της Τετάρτης την παράταση επ’ αόριστον της ισχύος της εκεχειρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα τελεί υπό προϋποθέσεις.
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι συνέχισαν κατά τη διάρκεια της περασμένης νύκτας τις συνομιλίες.

Σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους, οι νεκροί από τις αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα φτάνουν τους 1.875. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι 1.354 είναι άμαχος πληθυσμός, μεταξύ των οποίων 415 παιδιά και 214 γυναίκες.

Το Ισραήλ μετρά 64 στρατιώτες νεκρούς, όπως και τρεις πολίτες. Οι ισραηλινοί δηλώνουν επίσης ότι περίπου 900 παλαιστίνιοι μαχητές σκοτώθηκαν.