​Ο τυφώνας Ιζέλ κατευθύνεται απειλητικός προς τη Χαβάη και φέρνει μαζί του έντονες καταιγίδες και ανέμους που μπορούν να σηκώσουν κύματα έως και 4 μετρά .

Με απόσταση δυο ημερών τον ακολουθεί ο τυφώνας Χούλιο. Οι μετεωρολόγοι φοβούνται ότι η περιοχή θα πληγεί από ακραία καιρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις, ενώ στο Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμός.

Στην περιοχή οι κάτοικοι λαμβάνουν τα μέτρα τους. Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν κλείσει, ενώ οι κάτοικοι της Χονολουλού έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ, καθώς οι αρχές συμβούλευσαν να προετοιμαστούν για τις επόμενες επτά ημέρες για πιθανές καταστροφές. Στη Χαβάη βρίσκονται και πολλοί τουρίστες.

Εικόνες καταστροφής και στη Νεβαδα, όπου ορμητικός χείμαρρος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ακόμα και αυτοκίνητα. Οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα καταστροφικές πλημμύρες.

Μάλιστα μια ομάδα της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, καταφέρνει να απεγκλωβίσει μια ηλικιωμένη γυναίκα, λίγα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το αυτοκίνητό της.

Φονική κακοκαιρία και στη Βοσνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και η Βοσνία, καθώς οι σφοδρές βροχοπτώσεις είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερχείλιση των ποταμών. Ένας 29χρονος άνδρας στην Μπάνια Λούκα αγνοείται, από τη στιγμή που το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Δρόμοι και κατοικίες έχουν πλημμυρίσει και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ξεσπιτωθεί.