​Μια είδηση βόμβα ήρθε στην επιφάνεια την Πέμπτη, όταν μετά από έρευνες της Σκότλαντ Γιαρντ, αποκαλύφθηκε ότι τρομοκράτες που είχαν σχέση με την Αλ Κάιντα ετοίμαζαν χτύπημα την ημέρα του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον.

Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της αστυνομίας, ένας 27χρονος μουσουλμάνος, ο οποίος ζει στο Λονδίνο και εργάζεται στην υπηρεσία ασφάλειας του μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας, είχε αναρτήσει στο YouTube βίντεο, στο οποίο προειδοποιούσε για τρομοκρατικό χτύπημα στον πριγκιπικό γάμο.

terrorist2.jpg

Συγκεκριμένα, ο Αφσόρ Αλί, που στο διαδίκτυο εμφανιζόταν ως Αμπού Ασαντουλάχ, ανέβασε στις 29 Απριλίου 2011 ένα βίντεο στο οποίο αναφερόταν στον γάμο του Γουίλιαμ και της Κέιτ, ωθούσε τους χρήστες στην τρομοκρατία και τους συμβούλευε να μην πάνε στον γάμο γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πραγματοποιηθεί επίθεση από τρομοκράτες.

Στο ίδιο βίντεο, ο Αλί υποστήριζε σθεναρά τις επιθέσεις στου Δίδυμους Πύργους και παραληρ��ύσε, ζητώντας την διδαχή του Κορανίου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και διαπιστώθηκε ότι ο νεαρός, η δίκη του οποίου είναι σε εξέλιξη, αφού κατηγορείται για υποκίνηση σε τρομοκρατία, είχε στην κατοχή του έγγραφα της Αλ Κάιντα, οδηγίες για την κατασκευή βομβών και πληροφορίες θέλουν να παρακολουθούσε μαθήματα για το πώς θα συμμετάσχει σε ιερό πόλεμο, από ιμάμη της περιοχής στην οποία ζούσε.

terrorist1.jpg

Η αστυνομία βρήκε επίσης στο σπίτι του ηλεκτρονικό υλικό με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, οδηγό με 39 διαφορετικούς τρόπους συμμετοχής σε ιερό πόλεμο, και το περιοδικό της Αλ Κάιντα.

Ο 27χρονος σ��νελήφθη σε κεντρικό δρόμο, όπου φώναζε συνθήματα εναντίον της Βρετανίας. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του πάντως δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα πώς βρέθηκε όλο αυτό το εξτρεμιστικό υλικό στο σπίτι του και υποστήριξε ότι ανήκουν σε άλλον μουσουλμάνο που είχε φιλοξενήσει.