​Τον γύρο του κόσμου κάνει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία και εμφανίζει Νιγηριανούς στρατιώτες να κόβουν τους λαιμούς υπόπτων ως μέλη της Μπόκο Χαράμ.

Στο βίντεο αυτό κρατούμενοι του νιγηριανού στρατού σκάβουν με φτυάρια τους τάφους τους. Στη συνέχεια, οι στρατιώτες τους σφάζουν μέσα στους ματωμένους λάκκους.

Ένας ημίγυμνος άντρας σύρεται από την καρότσα ημιφορτηγού και κάποιος τον κρατάει στο έδαφος. Κάποιος άλλος με στρατιωτική στολή του κόβει τον λαιμό με μαχαίρι μάχης , σπρώχνοντας μετά το άψυχο σώμα του στον λάκκο. Η σκηνή αυτή επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Το βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μια εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση ενός άλλου από τον ηγέτη της Μπόκο Χαράμ, με τους μαχητές της οργάνωσης να αποκεφαλίζουν έναν Νιγηριανό στρατιώτη.

Ο νιγηριανός στρατός μάχεται κατά των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ, η οποία επιδιώκει την ίδρυση ισλαμικού κράτους στη Νιγηρία. Ωστόσο οι δυνάμεις του συχνά δέχονται επικρίσεις για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανομένων βασανιστηρίων και εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες.