​Οι διεθνείς ��μπειρογνώμονες που ερευνούν τα συντρίμμια της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines, η οποία κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία, αναγκάστηκαν να φύγουν το Σάββατο από ένα μέρος του σημείου της συντριβής εξαιτίας πυρών του πυροβολικού, όπως έκανε γνωστό ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ, οι αυτονομιστές αντάρτες έχουν δεχθεί να προσφέρουν πρόσβαση στην περιοχή, η οποία είναι υπό τον έλεγχό τους, και εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς σε αυτό το στάδιο για να καθοριστεί αν πρόκειται για παραβίαση της εκεχειρίας στην οποία έχουν δεσμευθεί τόσο οι αντάρτες όσο και ο ουκρανικός στρατός.

Στο μεταξύ στη διάσημη παρέλαση του Gay Pride στα κανάλια του Άμστερνταμ συνάδελφοι των ειδικών για την καταπολέμηση του AIDS που σκοτώθηκαν στη συντριβή του Boeing 777 απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα.

Ντυμένοι στα λευκά περίπου 50 ακτιβιστές κατά του AIDS κρατούσαν πανό που έγραφαν: «Στη μνήμη των συναδέλφων μας της πτήσης MH17» και «Η δουλειά μας συνεχίζεται, μαζί μπορούμε να νικήσουμε το AIDS».

Έξι ειδικοί στην καταπολέμηση του AIDS ήταν μεταξύ των 298 επιβαινόντων του Boeing που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου.