​Όλο τον κόσμο συγκίνησε η στιγμή που οι διασώστες στην Ινδία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανό από τις λάσπες ένα βρέφος 3 μηνών καθώς επίσης και τη μητέρα του.

Ο τριών μηνών Ρούντρα Πινγκλ διασώθηκε σχεδόν 10 ώρες μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε την Τετάρτη σε χωριό της περιοχής Πούνε στο κρατίδιο Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας. Το συνεχές κλάμα του μωρού οδήγησε τους διασώστες στο σημείο όπου είχε καταπλακωθεί μαζί με τη μητέρα του.

Από ένα σημείο και μετά εκείνη ήταν πολύ αδύναμη για να φωνάξει, όμως το μωρό συνέχισε να κλαίει. Αργότερα οι διασώστες εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους παππούδες του μωρού.

Οι τέσσερις από τους ελάχιστους επιζώντες που έχουν εντοπιστεί ανήκουν στην οικογένεια του Ρούντρα.

Μέχρι στιγμής από τη λάσπη και τα ερείπια έχουν ανασυρθεί 76 σοροί, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να φτάνει και τους 150 νεκρούς. Τουλάχιστον 88 άτομα αγνοούνται.

Οι βροχές και οι σφοδροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Περίπου 160 άνθρωποι ζούσαν στα μερικές δεκάδες σπίτια του χωριού Μάλιν στο κρατίδιο Μαχαράστρα της Ινδίας, τα οποία βρέθηκαν κάτω από τη λάσπη όταν σημειώθηκε κατολίσθηση σε έναν γειτονικό λόφο εξαιτίας των μουσώνων που πλήττουν την περιοχή.