​Μεγάλο "ντουβρουτζά" έπαθε η βασίλισσα Ελισάβετ, όταν έμαθε για τις ανώμαλες ερωτικές ορέξεις του πρώην ιπποκόμου του συζύγου της.

Ο στρατιώτης που υπηρετούσε προσωπικά τον πρίγκιπα Φίλιππο, κατηγορείται για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός κοριτσιού τη δεκαετία του '70, μία περίοδο κατά την οποία εργαζόταν για τη βασιλική οικογένεια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι εισαγγελείς.

Ο 79χρονος Μπέντζαμιν Χέρμαν, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για προσωπικά θέματα που αφορούσαν τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ από το 1971 έως το 1974, κατηγορείται για τη σεξουαλική επίθεση εις βάρος ενός κοριτσιού περίπου 12 ετών και για απόπειρα βιασμού σε μία άλλη υπόθεση την περίοδο 1972-1974.

Ο Χέρμαν αρχικά εργαζόταν ως σταυλάρχης του Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου και στη συνέχεια εργάστηκε για την πριγκίπισσα Άννα, την κόρη της βασίλισσας, μέχρι το 1976.

Όπως έγραψε η Daily Mirror, �� αστυνομία κατά την έρευνα της για την συγκεκριμένη υπόθεση έκανε φύλλο και φτερό τα ημερολόγια του Φίλιππου, στα οποία υπήρχαν δηλώσεις από πρώην εργαζομένους και υπηρέτες του προσωπικού.

Την προσεχή Δευτέρα, ο Χέρμαν αναμένεται να εμφανιστεί σε ειρηνοδικείο του Γουίμπλετον, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ανεξάρτητης εισαγγελικής αρχής.

Ερωτηθείς από την εφημερίδα για το αν αρνείται τις κατηγορίες, ο Χέρμαν απάντησε «φυσικά».