Τη δημιουργία μιας ειδικής ομάδας που θα ασχοληθεί με τα κενά ασφαλείας που οδήγησαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΔΟΠΑ Ρέιμοντ Μπέντζαμιν, η τραγωδία έχει προκαλέσει «έντονες ανησυχίες οι οποίες αφορούν στις πτήσεις πολιτικών αε��οσκαφών που εκτελούν δρομολόγια προς, από και πάνω από εμπόλεμες ζώνες».

trias.jpgtesseras.jpg
Ο Μπέντζαμιν έκανε την ανακοίνωση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την έδρα του Οργανισμού στο Μόντρεαλ, μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με άλλες σχετικές υπηρεσίες, στην οποία συμμετείχε και η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

«Οι αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο νιώθουν οργή. Τα πολιτικά αεροσκάφη αποτελούν όργανα της ειρήνης», δήλωσε ο επικεφαλής της IATA Τόνι Τάιλερ.

pedes.jpgexis.jpg

Την ίδια ώρα, όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, η αεροπορική εταιρεία Emirates Airline σταματά τις πτήσεις πάνω από το Ιράκ, φοβούμενη για κατάρριψη αεροσκάφους, ενώ κι άλλες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να λαμβάνουν «ουδέτερες πληροφορίες» σχετικά με το αν μπορούν να ��ετούν ή να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από εμπόλεμες ζώνες.

Υπενθυμίζουμε πως στο Μπόινγκ 777 της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines, το οποίο σύμφωνα με τα μαύρα κουτιά χτυπήθηκε από πύραυλο, επέβαιναν 295 άνθρωποι ανάμεσα τους και πολλά παιδιά και όλοι τους είναι νεκροί.