​Η 16χρονη Φάρα Μπακέρ μένει απέναντι από το νοσοκομείο Al Shifa στην Λωρίδα της Γάζας. Δεν μπορεί να φάει το πρωινό της χωρίς να ακούει τους ήχους από τους εναέριους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Κάθε μέρα έξω από την πόρτα της καίγονται αυτοκίνητα, ενώ ο νευροχειρουργός πατέρας της, της έδειξε ένα κομμάτι από τον εγκέφαλο ενός εννιάχρονου παιδιού.

koritsi1.jpg

Κάθε μέρα φοβάται ότι θα είναι η τελευταία της. Τη Δευτέρα, ένας πύραυλος προσγειώθηκε στην παιδική χαρά που βρίσκεται δίπλα από το νοσοκομείο και το σπίτι της με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους εννέα αθώα παιδιά.

«Αυτή είναι η περιοχή μου. Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω. Σήμερα μπορεί να πεθάνω», έγραψε στο Twitter, αμέσως μετά το τέλος των βομβαρδισμών.

koritsi2.jpg

Η Φάρα προσπαθεί μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter να κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο τη φρίκη που ζουν χιλιάδες άμαχοι Παλαιστίνιοι.

Τα tweets της κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και συγκλονίζουν όποιον τα διαβάζει.

koritsi3.jpg

«Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή μου είναι σφοδροί. Είναι η χειρότερη νύχτα του πολέμου. Θέλω απλά να ξέρω ότι μπορεί να γίνω μάρτυρας ανά πάσα στιγμή».

koritisi4.jpg

Έτσι περιέγραψε μια από τα χιλιάδες τρομακτικά περιστατικά που ζει καθημερινά με την εξάχρονη αδελφή της.

Το σπίτι τους έχει βρεθεί στο κέντρο εμπόλεμης ζώνης τρεις φορές. Τα παράθυρα του δωματίου της έχουν γίνει θρύψαλα πολλές φορές από τις επιθέσεις. Επί τρεις εβδομάδες το 16χρονο κορίτσι περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς βρίσκεται παγιδε��μένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι, εν μέσω των πιο σφοδρών βομβαρδισμών που έχει υποστεί μέχρι τώρα η Γάζα.

koritsi5.jpg

Πολλές φορές κάθεται στο σπίτι της χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και δεν μπορεί να κάνει τα πιο απλά πράγματα, όπως να επισκεφθεί μια φίλη της από το σχολείο.

koritsi6.jpg

«Καθόμαστε στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και οι φλόγες από τους βομβαρδισμούς φωτίζουν την περιοχή. Σήμερα δεν υποφέρει μόνο η γειτονιά μου. Υποφέρουν και άλλες περιοχές. Ακούγονται πα��τού βόμβες, βλέπουμε παντού φλόγες. Γι’ αυτό δεν έχουμε κανένα καταφύγιο», γράφει στο Twitter.

koritsi7.jpg

Για τη Φάρα, τα ελάχιστα λεπτά που σταματούν οι βομβαρδισμοί και μπορεί να βγει έξω είναι η απόλυτη ευτυχία.

koritsi8.jpg

«25 Ιουλίου. Υπάρχει εκεχειρία για 12 ώρες. Θα βγω στο δρόμο και θα περπατάω, θα περπατάω, μέχρι να κουραστώ και να μου λείψει το σπίτι μου», έγραψε.

koritsi9.jpg

Συγκλονιστικά είναι και τα βίντεο που ανεβάζει από τις στιγμές των βομβαρδισμών, στα οποία φαίνονται ξεκάθαρα οι φωτιές και οι καπνοί.

koritsi10.jpg

«Είμαι 16 χρονών και έχω ζήσει τρεις πολέμους. ΦΤΑΝΕΙ», γράφει στο Twitter της, αλλά η φωνή της δεν φτάνει στα αυτιά των υπευθύνων.

koritsi11.jpg