​Να εξοπλίσουν τους Παλαιστινίους κατά του… «λυσσασμένου σκύλου» Ισραήλ, κάλεσε ο πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χαμενεΐ τον αραβικό κόσμο μετά από τους λυσσαλέους βομβαρδισμούς που έχει εξαπολύσει στη Λωρίδα της Γάζας, δολοφονώντας εν ψυχρώ άμαχο πληθυσμό.

Μετά τους βομβαρδισμούς της Δευτέρας εναντίον μιας παιδικής χαράς κι ενός νοσοκομείου με δεκάδες νεκρούς, ο Χαμενεΐ χαρακτήρισε «γενοκτονία» τις επιθέσεις του Ισραήλ.

"Ένας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή", δήλωσε με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού.

Μάλιστα από το στόχαστρό του δεν ξέφυγαν ούτε οι ΗΠΑ για τις οποίες είπε:

"Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε φάτουα για τον αφοπλισμό της παλαιστινιακής αντίστασης, ώστε να μην είναι σε θέση να απαντήσουν στα εγκλήματα αυτά. Εμείς λέμε το αντίθετο: ολόκληρος ο κόσμος, και ιδιαιτέρως ο ισλαμικός κόσμος, οφείλει να εξοπλίσει όσο μπορεί τον λαό των Παλαιστινίων", είπε.

Το Ιράν από την πρώτη μέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στηρίζει τη Χαμάς και όπως έχουν δηλώσει Ιρανοί αξιωματούχοι, έχει προσφέρει στις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις την τεχνογνωσία για την κατασκευή των πυραύλων που εκτοξεύονται κατά του ισραηλινού εδάφους.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο κήρυγμά του, τόνισε επίσης ότι η Δύση επιδιώκει την αποστρατιωτικοποίηση της Παλαιστίνης, ώστε το Ισραήλ να μπορεί να επιτίθεται όποτε θέλει χωρίς να βρίσκει αντίσταση.

"Ένας λαός περικυκλωμένος σε μία μικρή έκταση, με κλειστά σύνορα, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, αυτός ο πληθυσμός αντιμετωπίζει έναν ένοπλο εχθρό, όπως είναι το σιωνιστικό καθεστώς... αυτός ο λαός αντιστέκεται χωρίς να υποκύπτει. Είναι ένα μάθημα για όλους μας", είπε.