��ην ώρα που ο Νικολά Σαρκοζί πάει βόλτες την Κάρλα Μπρούνι με το δίκυκλο, η γαλλική δικαιοσύνη ξεκινάει νέα προκαταρκτική εξέταση για τα «καμώματά» του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aujourd'hui en France/Le Parisien, έχει διαταχθεί έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση και της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007, ενώ ήδη διεξάγεται και άλλη έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2012.

Μάλιστα, το δημοσιεύματα υποστηρίζει ότι ο εισαγγελέας του Παρισιού έχει δώσει το πράσινο φως και έχει πραγματοποιηθεί ήδη –κάτω από άκρα μυστικότητα- αστυνομική έρευνα στις 8 Ιουλίου.

Όπως και στην δικαστική έρευνα για τη χρηματοδότη��η της εκστρατείας του 2012, η οποία ονομάζεται από τον Τύπο «υπόθεση Bygmalion», από την ονομασία της εταιρείας που χρέωσε στο UMP δαπάνες του Νικολά Σαρκοζί, άλλη εταιρεία χρέωσε προσωπικές δαπάνες του προεδρικού υποψήφιου το 2007 στο κόμμα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην πρόεδρο είναι αυτές της αθέμιτης άσκησης επιρροής, δωροδοκίας και παραβίασης του απορρήτου δικαστικής έρευνας.