​Σταματά τις πτήσεις πάνω από το Ιράκ η αεροπορική εταιρεία Emirates Airline διότι υπάρχουν φόβοι για κατάρριψη αεροσκάφους!

Τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει τις πτήσεις πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ εξαιτίας φόβων ότι μαχητές στη χώρα αυτή μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια των αεροσκαφών της.

Μέτρα πρόληψης και από άλλες αεροπορικές εταιρείες

Μάλιστα, κι άλλες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες σκοπεύουν να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να λαμβάνουν «ουδέτερες πληροφορίες» σχετικά με το αν μπορούν να πετούν ή να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο πάνω από εμπόλεμες ζώνες.

Το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη μεταξύ διεθνών αεροπορικών οργανισμών.

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, η Διεθνής Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), κάλεσε τους επικεφαλής της αεροπορικής βιομηχανίας, αεροδρόμια και παγκόσμια δίκτυα εναέριας κυκλοφορίας να παραστούν στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στο Μοντρεάλ του Καναδά, προκειμένου να συζητηθούν οι τομείς όπου πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να διασφαλιστεί ότι οι εταιρείες πετούν πάνω από ασφαλείς εναέριους χώρους.

Το θέμα αυτό τέθηκε προς συζήτηση μετ�� την κατάρριψη στην ανατολική Ουκρανία ενός αεροσκάφους της Malaysia Airlines όπου συνολικά 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.