​Ανατριχίλα προκαλούν τα αποτελέσματα των ερευνών για την τρίτη κατά σειρά αεροπορική τραγωδία της πτήσης της Air Algerie που έπεσε στο Μάλι και συγκλόνισε τον πλανήτη!

Δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν οι 118 σοροί των επιβαινόντων διότι τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν βρει ούτε μία ανθρώπινη σορό ακέραιη. Όλα τα ανθρώπινα σώματα διαμελίστηκαν από τη σφοδρότητα της συντριβής.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η πρόσκρουση του αεροσκάφους στο έδαφος ήταν τόσο σφοδρή που άνοιξε στη γη ένας κρατήρας βάθους τριών μέτρων.

Μάλιστα οι ειδικοί εκτιμούν πως το αεροσκάφος καρφώθηκε στο έδαφος με ταχύτητα 900 χιλιομέτρων την ώρα.

Η σφοδρή καταιγίδα που επικρατούσε στην περιοχή φαίνεται να είναι η αιτία, αν και επισημαίνεται πως ο λόγος για τον οποίο καρφώθηκε στο έδαφος το αεροπλάνο μπορεί να είναι και ο αποπροσανατολισμός των πιλότων - που μπορεί να προκλήθηκε από διάφορες αιτίες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχει αποκλειστεί ακόμα ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Όμως τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους που εντοπίστηκαν αναμένεται να ρίξουν σύντομα περισσότερο φως στις συνθήκες του δυστυχήματος.