​Για ακόμη μια φορά, η σκιά του θανάτου κάλυψε τη Λωρίδα της Γάζας, με θύματα αθώα παιδιά.

tmp_cover926.jpg
Δύο Ισραηλινές επιθέσεις στέρησαν τη ζωή σε τουλάχιστον 10 παιδιά, βυθίζοντας την παγκόσμια κοινότητα σε πένθος.

αρχείο λήψης (2).jpg
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στο πιο κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής, όπου στο προαύλιο του εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος, τραυματίζοντας 40 άμαχους και ανάμεσα τους τουλάχιστον 2 παιδιά.

αρχείο λήψης (3).jpg
Την ίδια ώρα, μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε παιδική χαρά, στη βόρεια Γάζα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, τουλάχιστον 8 παιδάκια, που έπαιζαν και έκαναν κούνια.

αρχείο λήψης (4).jpg
Συγκεκριμένα, οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία.

αρχείο λήψης (5).jpg
Σαν να μην έφτανε η τραγικότητα της κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και 21 μέρες στη Μέση Ανατολή, Ισραήλ και Παλαιστίνη «πετάνε το μπαλάκι», ο ένας στον άλλον σχετικά με τις ευθύνες των σημερινών επιθέσεων.

αρχείο λήψης (6).jpg
Οι Παλαιστίνιοι απέδωσαν την έκρηξη σε αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το Ισραήλ, ωστόσο το Ισραήλ αρνείτα�� την ευθύνη και υποστηρίζει ότι πρόκειται για αστοχία ρουκέτας που εκτόξευσαν μαχητές της Χαμάς.

αρχείο λήψης (7).jpg
Το Ισραήλ, μάλιστα, τονίζει ότι δεν πρόκειται να πάψουν οι εχθροπραξίες και θα συνεχιστεί ο πόλεμος που μέχρι τώρα έχει σκοτώσει περισσότερους από 1.049 ανθρώπους, κυρίως άμαχους και μικρά παιδιά.

αρχείο λήψης (8).jpg

Οι φωτογραφίες από τις επιθέσεις, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, συγκλονίζουν…

Παντού υπάρχει αίμα, τραυματισμένα παιδιά γεμάτα από χτυπήματα, άψυχα κορμάκια από εδώ και από εκεί είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των δρόμων της Γάζας.

αρχείο λήψης (9).jpg
Φωτογραφίες που κάνουν και τον πιο δυνατό να λυγίσει, καθώς αντί για παιχνίδια και χαρούμενα προσωπάκια, γεμάτα ξεγνοιασιά και ανεμελιά, το μόνο που μπορεί κάποιος να δει είναι: αίματα και αθώες ψυχές οι οποίες «έφυγαν» νωρίς και χωρίς αιτία.

αρχείο λήψης (10).jpg