​Το γερμανικό περιοδικό Spiegel κυκλοφόρησε στις 28 Ιουλίου με εξώφυλλο: «Σταματήστε τον Πούτιν τώρα!»

Με αυτό τον τρόπο σκιαγραφεί την κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρωσία.

42371_2.jpg
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Γκέρχαρντ Σνίντλερ ενημέρωσε την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της γερμανικής Βουλής ότι έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ρωγμές στο μέτωπο του Πούτιν, καθώς οι εν λόγω ολιγάρχες και σκληροπυρηνικοί προσπαθούν να ασκήσουν επιρροή στον Ρώσο πρόεδρο.

Όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό: «Σύμφωνα με τις γερμανικές υπηρεσίες, υπό το βάρος των οικονομικών πιέσεων από τη δύση, αυτές οι ομάδες προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο στον Πούτιν».

Ακόμα, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Σίγκμαρ Γκάμπριελ στον κυριακάτικο Τύπο της Γερμανίας, στην οποία σημείωνε πως οι οικονομικές κυρώσεις έχουν στόχο τους πλούσιους και τους ολιγάρχες και όχι τον λαό.

Από την μεριά του ο Σόιμπλε ήταν κατηγορηματικός: «Η προστασία της σταθερότητας και της ειρήνης έχουν κορυφαία προτεραιότητα. Κάθε απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα θα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για περισσότερη οικονομική ανάπτυξη».

Ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι υφιστάμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν ήδη αρχίσει να παράγουν αποτελέσματα: «Το ρούβλι έχει χάσει την αξία του, το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ρωσίας αυξάνεται και η οικονομική ανάπτυξη της είναι κακή. Ακόμη και ο Ρώσος πρόεδρος το βλέπει αυτό», είπε καλώντας για ένα ενωμένο δυτικό μέτωπο εναντίον της Ρωσίας».