​Τα σενάρια που μιλούσαν για κατάρριψη του Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην Ανατολική Ουκρανία, από πύραυλο ήλθαν να επιβεβαιώσουν τα πρώτα αποτελέσματα, από την εξέταση των μαύρων κουτιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, τα μαύρα κουτιά αποκάλυψαν ότι ένας πύραυλος προκάλεσε την έκρηξη του αεροπλάνου στον αέρα, πριν αυτό καταλήξει στο έδαφος.

Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι οι 298 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, στη μοιραία πτήση, πρέπει να κάηκαν… ζωντανοί!

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου, Αντρί Λισένκο ανέφερε: «Τα στοιχεία των καταγραφέων που βρίσκονταν στο αεροσκάφος δείχνουν ότι η καταστροφή και η πτώση του αεροσκάφους προκλήθηκαν από μια τεράστια αποσυμπίεση που οφείλεται σε μια έκρηξη που προκάλεσε ένας πυραύλος».

Ο ίδιος τόνισε ό��ι οι συγκεκριμένες πληροφορίες προέρχονται από τους ειδικούς ερευνητές που μελετούν τις αιτίες και τις συνθήκες της κατάρριψης του αεροσκάφους.

Την ίδια στιγμή, το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας, που έχει αναλάβει τις έρευνες, δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προτιμάμε να περιμένουμε να αποκτήσουμε μία πληρέστερη εικόνα για το τι συνέβη από το να δημοσιεύουμε αποσπασματικές πληροφορίες εδώ και εκεί.»

Νωρίτερα ο ΟΗΕ, σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι η κατάρριψη του αεροσκάφους μπορεί να συμπεριληφθεί στα «εγκλήματα πολέμου» και τόνισε ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη για τη διεξαγωγή μίας ταχείας, διεξοδικής, αποτελεσματικής και ανεξάρτητης έρευνας για το συμβάν»