​Ο 23χρονος Μάρτιν Φιν από το Λανκασάιρ πάσχει από βαριάς μορφής αυτισμό. Ποτέ δεν κατάφερε να εκφράσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, παρ’ όλ’ αυτά, έχει βρει διέξοδο και εκφράζεται μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.

Μάλιστα είναι τόσο καλός που δίνει συναυλίες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, συγκινώντας πάντα το ακροατήριό του.

martin.jpg

Σε μια πρόσφατη συναυλία του καθήλωσε τους πάντες τραγουδώντας το αγαπημένο του τραγούδι «You’ re beautiful», του Τζέιμς Μπλαντ.

Ο πατέρας του Μάρτιν είναι πολύ περήφανος για τον γιο του.

«Το χάσμα μεταξύ της αναπηρίας του και της ικανότητάς του να τραγουδά τον κάνει έναν στο εκατομμύριο, όμως για μας ήταν πάντα έτσι. Η μουσική είναι η ζωή του και του έδωσε ζωή», λέει.

Ο Μάρτιν διαγνώσθηκε με αυτισμό όταν ήταν τριών ετών και πήγε σε ειδικό σχολείο μέχρι τα 14. Από εκεί πήρε μεταγραφή για ένα σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι καθηγητές του αναγνώρισαν το ταλέντο του στο τραγούδι.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο 23χρονος ακούει πέντε με έξι φορές ένα τραγούδι μέχρι να το μάθει και τώρα τελευταία έχει ξεκινήσει να διαβάζει και βιβλία για τη μουσική, παρά το γεγονός ότι στο σχολείο δεν μπορούσε να διαβάζει.

article-2707524-2009813300000578-961_306x473.jpg

Οι γονείς του, αγόρασαν πάνω από 1.000 cd και dvd για να μαθαίνει τα τραγούδια του, ενώ τις συναυλίες του παρακολουθούν συνήθως 1.000 άτομα.

Πριν από κάθε συναυλία η μητέρα του, γράφει τα τραγούδια που θα τραγουδήσει και του διαβάζει τη λίστα. Μάλιστα τον ενημερώνουν για τη συναυλία ελάχιστα λεπτά πριν ξεκινήσει, διαφορετικά τον πιάνει άγχος και εκνευρίζεται εύκολα.

Το 2010 τραγούδησε στην εκπομπή του BBC, «Autistic Superstars» και έκλεψε τις εντυπώσεις. Οι γονείς του θεωρούν ότι παρά την αναπηρία του, το παιδί τους έχει ένα εξαιρετικό ταλέντο και δεν πρόκειται να σταματήσουν να τον στηρίζουν, ώστε να βλέπουν το πρόσωπό του να φωτίζεται κάθε φορά που τραγουδά.