​Ένα ασύλληπτο έγκλημα συνέβη στο Πακιστάν, όπου μια γυναίκα 50 ετών βρήκε φρικτό θάνατο μαζί με τις εγγονές της, ηλικίας επτά και ενός ετών, όταν εξαγριωμένο πλήθος, τις έκαψε ζωντανές μέσα στο σπίτι τους, λόγω μιας ανάρτησης στο Facebook.

αρχείο λήψης (2).jpg
Συγκεκριμένα, το ανατριχιαστικό έγκλημα συνέβη όταν μέλη της σουνιτικής κοινότητας λεηλάτησαν και πυρπόλησαν κα��οικίες, της μουσουλμανικής μειονότητας Αχμαντίγια, στη πόλη Γκουτζρανουάλα της κεντρικής επαρχίας Πουντζάμπ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

tmp_cover701.jpg
Όλα ξεκίνησαν, όταν ένα αγόρι από τους Αχμαντίγια μοιράστηκε με σουνίτη φίλο του στο Facebook μία ανάρτηση την οποία, οι σουνίτες- μουσουλμάνοι, θεώρησαν βλάσφημη.

Τότε, περιέλουσαν τα σπίτια του οικισμού με βενζίνη και τους έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωούλα τους άδικα, οι γιαγιά και οι εγγονές της επειδή απλά κατοικούσαν στον συγκεκριμένο οικισμό.

pakistan_534_355.jpg

Οι δολοφονίες και οι διωγμοί θρησκευτικών μειονοτήτων αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στο Πακιστάν, ενώ η τιμωρία για αυτούς που προσβάλλουν το θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων είναι ο θάνατος.

αρχείο λήψης (1).jpg
Περίπου 1.300 άνθρωποι έχουν αντιμετωπίσει κατηγορίες βλασφημίας από το 1986, σύμφωνα με το τμήμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ 60 από αυτούς έχουν σκοτωθεί από μέλη της κοινότητας προτού ολοκληρωθούν οι δίκες τους.