​Μία συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας συγκίνηση και δίνοντας ένα μάθημα ζωής: αμέσως μετά το χειρουργείο, Κινέζοι γιατροί υποκλίνονται πάνω από το φορείο με το άψυχο σώμα ενός 11χρονου που έγινε δότης οργάνων λίγο πριν ξεψυχήσει!

Ο μικρός Λίανγκ Γιαογί έπασχε από καρκίνο του εγκέφαλου με τη διάγνωση να έχει γίνει δύο χρόνια πριν, όταν ήταν 9 ετών. Αν και «πάλεψε» γενναία, ο 11χρονος δεν τα κατάφερε κι άφησε την τελευταία του πνοή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ζιονγκσαν της Κίνας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον σώσουν με διαδοχικές επεμβάσεις.

liang-yaoyi-11-year-old-chinese-boy-with-brain-tumor-donates-organs-body-to-save-others-01.jpg

Λίγο πριν πεθάνει, ο Λίανγκ αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του, χαρίζοντας ζωή σε άλλους ανθρώπους! Ήδη, οι νεφροί του μεταμοσχεύτηκαν σε ασθενείς που είχαν ανάγκη και βρίσκονταν σε λίστα αναμονής…

«Θέλω να γίνω ένα σπουδαίο παιδί! Σαν και εκείνους που προσφέρουν πολύ σημαντικά πράγματα στον κόσμο. Είναι σπουδαίοι και θέλω και εγώ να συνεισφέρω», είπε ο Λίανγκ στους γονείς του, οι οποίοι έδωσαν το «ok» για να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες, θέλοντας να στείλουν μήνυμα υπέρ της δωρεάς οργάνων, η οποία στην Κίνα βρίσκεται σε πρωταρχικά στάδια.