Οι ΗΠΑ φέρουν μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία, λόγω της στήριξής τους προς την κυβέρνηση του Κιέβου, υποστηρίζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ωθούν το Κίεβο προς την ισχυρή καταστολή του Ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας. Ένα είναι το συμπέρασμα: η κυβέρνηση Ομπάμα φέρει μέρος της ευθύνης τόσο για την εσωτερική σύγκρουση στην Ουκρανία όσο και για τις σοβαρές επιπτώσεις της» αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία η Μόσχα απαντά ουσιαστικά στις κατηγορίες του Λευκού Οίκου εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών σε περιοχή υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωση που προηγήθηκε προειδοποίησε ότι οι επιπλέον κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα από την ΕΕ για την ουκρανική κρίση θα θέσουν σε κίνδυνο τη συνεργασία σε ζητήματα ασφαλείας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Η λίστα με τις επιπλέον κυρώσεις είναι η άμεση απόδειξη ότι οι χώρες της ΕΕ έχουν χαράξει μία πορεία προς τον απόλυτο περιορισμό της συνεργασίας με τη Ρωσία σε ζητήματα διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας» αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση.