​Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την αεροπορική τραγωδία στο Μάλι, όπου 166 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όταν το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν, συνετρίβη.

Η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία θεωρείται και το πιθανότερο αίτιο για την πτώση του αεροσκάφος της Air Algeri. Άλλωστε, την Πέμπτη στην περιοχή επικρατούσαν άγρια καιρικά φαινόμενα και έντονες καταιγίδες. Μάλιστα, ο πιλότος άλλαξε την πορεία της πτήσης στη προσπάθεια του να αποφύγει μια καταιγίδα.

Τεχνική βλάβη

Πιο αδύναμο είναι το σενάριο το αεροσκάφος να υπέστη τεχνική βλάβη και για αυτό να συνετρίβη. Οι ειδικοί, όμως, δεν το αποκλείουν, καθώς το αεροπλάνο ήταν 20 ετών.

Τρομοκρατική ενέργεια

Ένα σενάριο, το οποίο το υποστηρίζουν ακόμη περισσότερο οι συνωμοσιολόγοι είναι αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας. Δημοσιογράφοι που μίλησαν με ντόπιους, ανέφεραν ότι τους είπαν ότι είδαν μια φωτεινή λάμψη στον ουρανό πριν πέσει το αεροσκάφος.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν αποκλείουν καμία θεωρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γεγονός πως υπήρχε οσμή καυσίμου στο σημείο, ισχυρή οσμή καυσίμου της μηχανής, δείχνει ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε μετά από σύγκρουση με το έδαφος, και δεν εξερράγη από βόμβα στον αέρα.