​Η γαλλική προεδρί�� επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια της πτήσης AH5017 της Air Algerie εντοπίστηκαν στην περιοχή Γκόσι του Μαλί κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο. Γάλλοι στρατιώτες έχουν μεταβεί στο σημείο προκειμένου να σφραγίσουν το χώρο. Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει και ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο.

Σε ότι αφορά στα αίτια της τραγωδίας ο ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς σημείωσε πως δεν αποκλείεται τίποτα, ούτε το να είναι ατύχημα, ούτε το να είναι επίθεση.

αρχείο λήψης.jpg
Στο αεροσκάφος επέβαιναν 110 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. Από τους επιβάτες οι 51 ήταν Γάλλοι, οι 24 ήταν πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, οι δέκα ήταν Λιβανέζοι, οι τέσσερις από την Αλγερία, οι δύο από το Λουξεμβούργο, ο ένας από το Βέλγιο, ο ένας από την Ουκρανία, ο ένας από την Ελβετία, ο ένας από τη Νιγηρία, ένας ήταν Ρουμάνος υπήκοος και ένας ήταν από το Καμερούν. Τα μέλη του πληρώματος ήταν Ισπανοί.

Το MD83 είχε επιθεωρηθεί από τις γαλλικές αρχές πριν από δυο-τρεις μέρες και ήταν «σε καλή κατάσταση» δήλωσε ο διευθυντής της Γενικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, Πατρίκ Γκαντίλ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα προεδρεύσει νέου συμβουλίου κρίσης στο οποίο θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς και οι υπουργοί Λοράν Φαμπιούς (Εξωτερικών), Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν (Άμυνας), Μπερνάρ Καζνέβ (Εσωτερικών) και Φρεντερίκ Κουβιγιέ (Μεταφορών).

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters στη χώρα μετέδωσε τις πρώτες φωτογραφίες των θυμάτων.

syggeneismali1.jpg
syggeneis-mali.png

syggeneismali2.jpg